הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק דלעת
08/11/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
6 מנות כ 80 קלוריות למנה.
מתכון למרק מחמם, טעים ודל קלוריות
מרק דלעת

חומרים:


1 ½  ליטרים מרק ירקות צח (אפשר להכין מאבקת מרק בטעם עוף)
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
3 שיני שום חתוכות או מגורדות
5 כוסות קוביות דלעת (יש לקלף את הדלעת ולחתוך לקוביות)
1 צרור פטרוזיליה קצוצה (מי שמעדיף כוסברה או שילוב,- מוזמן)
½ כפית פלפל לבן
פחות מרבע כפית ציפורן
כף שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:


הוסיפו את הדלעת, הבצל, השום והפטרוזיליה לליטר וחצי מרק ירקות צח. הביאו לרתיחה ובשלו למשך כ 20 דקות. הוסיפו פלפל, ציפורן ושמן, ערבבו היטב והמתינו כשלוש ארבע דקות.
הכניסו למעבד מזון, או בעזרת מעבד ידני (סטיק) מספר דקות, עד לקבלת מרקם קטיפתי ואחיד.
רצוי להגיש מייד בתום הבישול, אפשר לקשט עם מעט פטרוזיליה.


בתיאבון! 

  

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il