הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - קציצות ירקות עם עירית – בתנור
13/09/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
2 מנות כ 270 קלוריות למנה.
קציצות טעימות קלות להכנה ודלות קלוריות
קציצות ירקות עם עירית – בתנור

חומרים:


2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומרוסקים למחית
2 גזרים בינוניים מבושלים ומרוסקים למחית
1 ראש ברוקולי בינוני מאודה ומרוסק למחית
2 כפות שיבולת שועל עדינה ללא גלוטן
1 ביצה גדולה
½ כוס עירית קצוצה
¼ כפית אבקת אגוז מוסקט
1 כפית כורכום
מלח, פלפל לבן ואבקת שום לפי הטעם
מעט תרסיס שמן זית
2 כפות יוגורט עיזים – כף לכל צלחת בזמן ההגשה

אופן ההכנה:
כדי להקל על עצמנו מעט אפשר לקלף את תפוחי האדמה והגזרים ולחתוך לקוביות, להעביר לסיר עם מים רותחים ולבש עד שיהיו רכים מספיק. לסנן וליצור מחית במעבד מזון. עדיף כל ירק בנפרד.
מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס. מכינים דף נייר אפייה על תבנית.
מערבבים את המחיות של תפוחי האדמה, הגזרים והברוקולי, מוסיפים את הביצה ואת שיבולת השועל, מוסיפים עירית ותבלינים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות בקוטר של כף פחות או יותר ומניחים על תבנית האפייה
מרססים במעט תרסיס שמן זית ואופים למשך כרבע שעה. ניתן לבדוק אחרי עשר דקות או אחרי עשרים דקות – בהתאם לעוצמת התנור שלכם
הגישו עם כף יוגורט עיזים דל שומן
בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il