הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מור וקינמון
24/12/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
בריאות טובה בעונה משוגעת
מור וקינמון

הצטננות המלווה בליחה, שיעול מטריד עם או ללא חום, היא בהחלט נפוצה מאוד בעונה מטורפת זו של השנה. ימים חמים וקרים יבשים ועם גשם ואויר אביך ולא נקי, הם רק חלק ממה שגורם למערכת החיסון שלנו לעבוד שעות נוספות ולעיתים בצורה לא מספיק יעילה. מה עושים, חוץ מצריכה של ויטמין סי ואבץ כתוספי תזונה, מזון עשיר בויטמינים ומינרלים? מסתייעים בתרופות "סבתא" טובות ונהנים ממעט יותר הגנה.


להקלה על ליחה ניתן להשתמש במקל קינמון מושרה במים חמים (לא רותחים), ממתינים שמקל הקינמון ייצור עם המים תערובת "חלבית" ואותה לשתות מספר פעמים ביום.
דרך אחרת – להוסיף שלוש טיפות שמן קורנית בכף שמן שקדים, למרוח על החזה ועל הגב באזור הריאות. לעסות עד לספיגת השמן.
קינמון  - תבלין חורפי חשוב ומחמם. ניתן להוסיף לאורז, למרק, לתה או קפה וכן לשתות חליטה שתעזור להיפתר מחלק מתסמיני ההצטננות.


מור – צמח המור מומלץ לטיפול בפצעים, בכאבי גרון ובטפילי מעיים עוד מיימי התנ"ך. טעמו של שרף המור מר ולכן משתמשים רק במספר טיפות בכל פעם.
גרגור מים עם מספר טיפות מור – הוא טיפול יעיל לכאבי גרון. תמיסת שרף מור יכולה לעזור לטיפול בפצעים ובפצעים בפה. מסייע לטיפול בתולעי מעיים ומחזק את יכולת הגוף לעמוד בפני נגיפי החורף.

ההמלצות כמובן שאינן תחליף לבדיקה רפואית של רופא/ת משפחה.

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2018 Diets.co.il