הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מתכון לסופגניות דלות קלוריות
17/12/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
כ 20 סופגניות, כ 110-140 קלוריות לסופגניה, תלוי בגודל ובריבה שבחרתם.
הסופגניות המתאימות גם למי ששומר על דיאטה וגם לסוכרתיים.
מתכון לסופגניות  דלות קלוריות

חומרים:


2 כוסות קמח חיטה מלא
1 כוס קמח טף
1 כוס קמח כוסמין
50 גרם שמרים
½ כוס חלב שקדים או סויה ללא סוכר
½ כוס שמן קוקוס (במצב נוזל)
אבקת סטיביה או טיפות סטיביה – בדקו לפי התוית שעל האריזה כמות המתאימה לכוס סוכר
1 כוס מים פושרים, מעט חמים
1 כפית גרידת לימון
½  כפית מלח

למילוי – ריבה ללא סוכר, לפי בחירה
לקישוט – ניתן לקשט במעט אבקת קינמון מעורבבת במעט אבקת סטיביה

אופן ההכנה:


ממיסים את השמרים בחצי כוס מים חמים, רצוי להוסיף מעט מהסטיביה (כמות המתאימה לכף עד כף וחצי, לפי הסטיביה שבחרתם). בקערה נוספת מערבבים את כל הקמחים יחד עם גרידת הלימון ושאר הסטיביה. בקערה השלישית מערבבים את החלב שאר המים ואת השמן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמרים המומסים ומערבבים בעדינות. מוסיפים חצי מתערובת הקמח לתערובת החלב ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה עוד מתערובת הקמח ולשים עד לקבלת בצק נעים וחלק. מניחים בצד לתפיחה.
מחממים תנור אפייה ל כ 170 מעלות. במקביל לוקחים מעט ריבה ומחממים לקבלת ריבה נוזלית.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. לשים את הבצק שתפח, בעדינות ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. אפשר להכין גם בודל קטן יותר.  מניחים לתפוח מעט. מזריקים, בעדינות, מעט מהריבה הנוזלית לכל סופגניה. מניחים למספר דקות.
אופים כעשרים דקות בתנור אשר חומם מראש. כאשר הסופגניות מתקררות מעט ניתן לפזר מעט תערובת קינמון עם אבקת סטיביה – לקישוט.
בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2018 Diets.co.il