הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - כרובית חורפית בתנור
25/10/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
6 מנות כ 148 קלוריות למנה.
מתכון קל להכנה, טעים ודל קלוריות.
כרובית חורפית בתנור

חומרים:


1 כרובית גדולה ללא עלים ירוקים
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן זית כתית מעולה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס פירורי לחם
חופן עלי פטרוזיליה שטופים

אופן ההכנה:


לילה לפני חותכים את תחתית הכרובית כך שכאשר מעמידים אותה על משטח היא עומדת "ישר", מכניסים הפוך (עם הראש למטה) למי מלח, מניחים לשמונה שעות או ללילה שלם בצד.
למחרת, שוטפים היטב את הכרובית ומנערים את עודפי המים.
מחממים תנור אפייה ל 200 מעלות.
על תבנית אפייה מניחים את נייר האפייה ואת הכרובית עם הראש כלפי מעלה.
מערבבים את רוטב הצ'ילי, שמן הזית והתבלינים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומורחים באופן אחיד את הכרובית על כל צדדיה, אפשר לזלף בעדינות בין הפרחים כדי שבאמת נכסה את כל הכרובית.
מפזרים את פירורי הלחם על משטח  ומגלגלים את ראש הכרובית על פירורי הלחם כדי לכסות ולצפות אותה.
עוטפים בנייר כסף ואופים למשך כשעה ב 200 מעלות צלזיוס.
אחרי שעה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כעשרים דקות בחום מעט נמוך יותר (180 מעלות).
מוציאים, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה ומגישים.


בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il