הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - צ'יפס בטטות
10/10/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
6 מנות כ 170 קלוריות למנה .
כחלק ממסורת התארחנו בסוכה טבעונית שכל המאכלים שהוגשו היו פרי גידול עצמי. אחד המאכלים מתוך מגוון רחב, שהייה טעים במיוחד, היו הצ'יפס בטטות של אורנה. טעים ומתאים לכל סוג של ארוח.
צ'יפס בטטות

חומרים:


3 בטטות
1 כף שמן זית
צרור תימין
שן שום חתוכה לחתיכות קטנות
כפית וחצי שטוחות מלח הימליה
חצי כפית פלפל לבן גרוס

אופן ההכנה:


מחממים את התנור לחום גבוה – 210-220 מעלות
מכינים תבנית אפייה עם נייר כסף או נייר אפייה
קולפים את הבטטות וחותכים למקלונים דקים או בינוניים (תלוי מה אוהבים ורמת הסבלנות לחתוך דק)
מכינים בקערית את שמן הזית והתבלינים, ללא התימין ומערבבים היטב
מניחים את מקלוני הבטטה לקערה ומוזגים את תערובת השמן מעליהם. מערבבים היטב כדי שהשמן והתבלינים יחולקו באופן שווה על מקלוני הבטטות.
מפזרים את מקלוני הבטטות על תבנית אפייה ומפזרים את התימין על התבנית, מעל וליד הבטטות.
אופים למשך כ 25 דקות, מערבבים או הופכים את מקלוני הבטטות ואופים עוד כ 15 דקות.


בתאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il