הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - חלה ללא גלוטן
19/09/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
חלה קצת אחרת להכנה ביתית.
חלה ללא גלוטן

החומרים:

תערובת 1
¼ כוס תערובת ללחם ללא גלוטן + כף וחצי נוספים לחוד
כפות שטוחות סוכר קוקוס
½ כוס מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים

תערובת 2
½ שקית אבקת אפיה
3 כוסות תערובת ללחם
¼ כוס סוכר קוקוס
2 כפות סובין שיבולת שועל ללא גלוטן
½ כפית שטוחה מלח הימליה
100 גרם מרגרינה
100 מ"ל שמנת צמחית
220 מ"ל מים
2 כפות שמן קנולה

להברשה: מי סוכר או מים רגילים או חלב אורז

אופן ההכנה:

מכינים את העיסה מקבוצת החומרים הראשונה, תערובת 1
לשים היטב ומניחים בצד במקום חמים (לא בשמש) למשך כעשר דקות , רבע שעה.
מערבבים את יתר החומרים, תערובת 2, בקערה נפרדת ומוסיפים את התערובת הראשונה
לשים היטב ומניחים להתפיח לכחצי שעה.
אם התערובת דביקה נסו להוסיף מעט מאוד שמן והמשיכו ללוש. אפשר להוסיף מעט תערובת ללחם ללא גלוטן במידה והתערובת נוזלית מידיי. היזהרו לא להוסיף הרה מידיי כדי שלא תתייבש החלה.
לושו שוב והתפיחו לרבע שעה נוספת. הכינו את החלה והניחו להתפחה עד להכפלת הנפח.
הברישו את החלה במעט מים פושרים או מי סוכר או חלב שקדים
אופים כחצי שעה עד 40 דקות ב 180 מעלות.

חג שמח ובתאבון!!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il