הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק ארוגולה קר
24/08/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
6 מנות כ 90 קלוריות למנה.
מרק מרענן, דל קלוריות ובעיקר טעים מאוד
מרק ארוגולה  קר

החומרים :


1 בצל אדום בינוני קצוץ דק
1 כף עירית קצוצה
1 שן שום כתושה
1 כפית עמילן תירס או תפוח אדמה
1 כף שמן זית כתית מעולה טעם עדין
6 כוסות מרק בטעם עוף/מרק עוף צח (רצוי מופחת נתרן)
½ כוס חלב מרוכז כחוש  (אפשרות, לא חובה)
150 גרם עלי ארוגולה
¼ כוס תבליני ירק קצוצים: פטרוזילה, כוסברה, נענע
4 כפות יוגורט דל שומן
(למי שאוהב – אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט טחון)


אופן ההכנה:


חממו שמן זית במחבת והוסיפו את הבצל והשום כחמש דקות, עד שהבצל נהייה שקוף
ערבבו את העמילן במרק הצח בקערה נפרדת, הוסיפו את החלב המרוכז והוסיפו את התערובת למחבת. הכניסו את עלי הארוגולה ואת תבליני הירק ערבבו היטב אך בעדינות, כסו את המחבת במכסה ושימו בצד (לא על האש) למשך חמש עד שבע דקות. מי שאוהב, הוסיפו את אגוז המוסקט והכניסו למערבל מזון או עם מוט מערבל – צרו מרקם רך ואחיד.
מגישים חם או קר (אני מעדיפה קר) וקשטו כל צלחת עם מעט יוגורט ועל זה פזרו מעט עירית קצוצה.


בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il