הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - פירות קיץ יבשים בתנור
25/06/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
ממתקי קיץ בריאים וטעימים ודלי קלוריות.
בימים חמים אלה פירות הקיץ העדינים לא מחזיקים מעמד ימים רבים, ניתן להשתמש ולהנות מהם. במקום לזרוק פירות רכים, פירות שיש בהם כתם, אך אינם רקובים או מקולקלים ניתן להפכם לממתקים טעימים.
פירות קיץ יבשים בתנור


פעמים רבות בני הבית מבקשים עוד נקטרינות או אפרסקים, עוד שזיפים או משמשים...אבל משאירים לא מעט להרקיב לאט בצלחת הפירות.
מחממים את התנור על חום נמוך 140-150 מעלות צלזיוס, מכינים תבנית עם נייר אפייה. רוחצים את הפירות וחותכים לפרוסות ופלחים. מורידים את האזורים עם הכתמים והפגמים וזורקים אותם.  את חתיכות הפרי משרים במי לימון במשך כעשר דקות. מוציאים ומייבשים בנייר סופג.

מסדרים את הפירות על נייר האפייה ומכניסים לתנור לכשש שעות. יש להפוך את הפירות כל שעתיים.
אפשר לייבש אפרסקים, תפוחים, נקטרינות, שזיפים, משמשים, תאנים ואגסים. ייבוש דובדבנים ותותים ייקח זמן ארוך יותר ורצוי לעשות זאת על רשת.
בתאבון

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il