הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - סלט קייל
15/03/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
4 מנות כ 240 קלוריות למנה
הקייל הפך בשנים האחרונות לירק מאוד פופולארי וחלק בלתי נפרד ממזונות חשובים בתזונה בריאה ונכונה
סלט קייל

והסיבה לכך היא שמעבר לסיבים התזונתיים קיימים בו אנטיאוקסידנטים רבים, סידן ברזל ויטמין C וחומרים נוספים שהגוף זקוק להם לתפקוד אנרגטי ותקין.


רכיבים


1/4 כוס חומץ אורז
1 כף מיץ לימון (אפשר גם מיץ תפוזים אך הוא עשיר בקלוריות)
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כפית כורכום טחון טרי
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 קלמנטינה קלופה וחתוכה לקוביות
1 תפוח ירוק חתוך לפסים דקים וקצרים (כמו קפיסים)
3-4 עלי קייל
1 אפרסמון מקולף וחתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה


את הרוטב מכינים על ידי ערבוב החומץ, מיץ הלימון או התפוזים, החרדל והתבלינים לתערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים שוב.
מסירים את הגבעולים כולל ההידרה באמצע עלי הקייל וחותכים לחתיכות בינוניות את העלים
מוסיפים את הפירות ומערבבים
מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב
ניתן להוסיף צנוניות רחוצות וחתוכות דק ללא תוספת קלוריות משמעותית.
בתיאבון!

 

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il