הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - טיפ ברוח החג
07/02/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית
לייבש לבד את הפירות שלנו
פירות יבשים הנוסח הביתי
טיפ ברוח החג

פירות יבשים הם פירות שהוציאו מהם את ריכוזי המים הגבוהים ואפשר להכין אותם בבית בלי מאמץ מיוחד אך עם הרבה סבלנות.
בעידן שאוהבים לקנות הכל מוכן כדאי לעצור לרגע ולשאול את עצמנו אם שווה להשקיע עוד קצת זמן בהכנה עצמית או לא. בפירות יבשים זו שאלה קלה משום שעם מעט מאמץ תוכלו להמנע מצבעי מאכל, חומצות וחומרים משמרים שונים ואפילו חומרי טעם וריח שמוסיפים לעיתים לפירות היבשים שלא לדבר על כל מיני חומרים שנשפכים לפעמים על המוצרים באזור האחסון מבלי שאנחנו יודעים. כמו כן תוכלו להיות בטוחים יותר בטריות שלהם, בניקיון שלהם ולדעת בדיוק מה אתם אוכלים שזה אחד מהעקרונות החשובים בתזונה בריאה.

איך ומה מייבשים?

אפשר לייבש כל פרי, כולל קליפות הדרים, תלוי בעונה ובטעם האישי שלנו. נוכל לאכול את הפירות שאנחנו אוהבים לאורך כל עונות השנה.

איך לעשות זאת בבית בלי ציוד מיוחד? כמה צעדים בסיסיים:
*בחרו לכם פירות שאתם אוהבים כשהם בשלים מאוד ואפילו מעט יותר מידיי בשלים (אך לא רקובים)
*רחצו במים קרים
*הסירו אזורים לא טובים, גבעולים, עלים, גרעינים וחרצנים כדי שהפרי יתייבש באופן שווה
*הסירו את הקליפה בפירות כמו בננה, תפוח, אפרסק, נקטרינות ואפרסמונים
  ניתן לחתוך לטבעות או קוביות או רצועות אם רוצים אחידות בייבוש
*הכניסו למשך 10 דקות למי לימון, סננו ויבשו בעדינות עם מגבת נקייה וחלקה
*הכניסו לתנור מחומם מראש, על תבנית עם נייר אפיה ואפו בחום נמוך של 60-80 מעלות צלזיוס (פרוסות
 תפוחים, אפרסקים ונקטרינות מתייבשות בחום נמוך יותר לעומת קוביות פרי או פירות בשרניים יותר כמו
 אפרסמונים או תותים או קוביות פרי) חשוב שהפירות לא יגעו אחד בשני כדי למנוע הדבקות ולאפשר ייבוש אחיד 
 *סובבו את תבנית האפייה כל שעתיים
* בדרך כלל הפרי מוכן כשהוא קצת כמו גומי. טבעות תפוחים ואפרסקים יהיו מוכנים בדרך כלל אחרי 6 שעות לעומת קוביות פרי ותותים – אחרי 12 שעות. הפיכת ענבים לצימוקים יכול לקחת סביב 10 שעות.

סבלנות היא המפתח לחטיפי פירות יבשים בריאים תוצרת בית
בתיאבון!

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il