הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - כבדי עוף בדבש ורימונים.
24/09/2008, מאת
בראש השנה נוהגים בבתים רבים לאכול כבד קצוץ.
הכבד הוא אחד החלקים הפחות מומלצים בחלקי העוף. בו מתנקזים כל חומרי הפסולת וההדברה שאותן קבלו העופות במהלך חייהן.
כבדי עוף בדבש ורימונים.

אך אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב. הכבד הוא אחד החלקים העשירים ביותר בברזל זמין לגוף. על כן, כמו תמיד – מעט כבד מפעם לפעם – לא יזיק ואפילו יועיל מאד. הרבה כבד – מאד לא בריא. הנה מתכון קצת אחר לכבד עוף מתכון שמשלב גם רימונים שגם הם מסמלי החג.

10 מנות כל מנה  שווה בערך 220 קלוריות.

המצרכים:

 

¼ כוס יין אדום
1 ק"ג כבד עוף(צלוי)
¾ כוס דבש- יד מרדכי
1 פלפל חריף קטן קצוץ.
¼ כוס סויה.
1 כפית שום.
1 כף שמן זית מעודן

5 כפות רוטב תרכיז רימונים
לעיטור: 1 גזר
2 כפות גרעיני רימון

 

אופן ההכנה:

 

לחמם את שמן הזית
להקפיץ את הכבד (מומלץ לשמור על נקודה אדומה במרכז בשר הכבד)ולהוציא.
לטגן את הפלפל החריף למספר דקות.
להוסיף את הדבש.
להוסיף את רכז הרימונים.
להוסיף את היין האדום, הסויה והשום. להביא לרתיחה ולרכז את היין, להוסיף את הכבדים
במקביל לקלף את הגזר ולהמשיך לקלוף עד קבלת "תלתלי גזר",
להניח על הצלחת את תלתלי הגזר , לצקת את הכבדים לעטר בגרעיני רימון
להגיש חם.

שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il