הפורטל הישראלי לתזונה נכונה, דיאטה ופעילות גופנית
כתבה - מרק עדשים
19/02/2014, מאת אפרת באלס מאמנת כושר אישית
מרק טעים ובעל ניחוח אסיאתי. מזין, דל שומן ובריא.
6 מנות כ – 300 קלוריות במנה.
מרק עדשים

חומרים:

3 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
300 גרם עדשים כתומות
2 כוסות כוסברה קצוצה
1 כפית תבלין חוואיג' למרק
‭1/2‬ כפית מלח
2 כפות שורש ג'ינג'ר קלוף, קצוץ דק מאוד
פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס דל שומן
מעט רוטב טבסקו
 
אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים חמש וחצי כוסות מים ואת העדשים ומבשלים כ‭20-‬ דקות, עד שהעדשים רכות. מוסיפים את הכוסברה ואת החוואיג' ומבשלים עוד 5 דקות.
מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומעבדים למרק חלק.
מחזירים את המרק לסיר, מבשלים עוד 5 דקות ומוסיפים את המלח, הג'ינג'ר וחלב הקוקוס, מערבבים, מוסיפים כמה טיפות של רוטב טבסקו ומסירים מהכיריים. מגישים חם.



שלח לחבר | הדפסה | חזרה למעלה
תגובות:
כל הזכויות שמורות ©2007-2017 Diets.co.il