מרק ארטישוק ושמיר

07/01/2018, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית

8 מנות 30 קלוריות למנה.

מתכון למרק עשיר ומזין וכמובן דל קלוריות.

מרק ארטישוק ושמיר

חומרים:


400 גרם לבבות ארטישוק
1 בצל קטן קצוץ
½ צרור שמיר
½ צרור פטרוזיליה
1  כף מיץ לימון טרי
כף אבקת מרק ירקות אורגני
קמצוץ קטן אגוז מוסקט
½ כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:


משחימים בצל קצוץ במחבת חם ללא שומן, חותכים את בסיסי הארטישוק לרבעים ומוסיפים למחבת. מוסיפים 8 כוסות מים גדולות ואבקת מרק. מערבבים היטב עד שהאבקה נמסה ומוסיפים את המוסקט, השמיר הפטרוזיליה ואת מיץ הלימון והיין. מבשלים למשך כעשרים דקות. מצננים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרק אחיד וקטיפתי.
מחממים בסיר מתאים ומגישים. ניתן לקשט במעט שמיר או כפית יוגורט דל שומן .

בתאבון.