אפרסק בתנור

10/08/2017, מאת מיכל אור רודיך - דיאטנית

6 מנות כ- 180 קלוריות למנה.

אם נשארו לכם אפרסקים בצלחת הפירות, שכבר אף אחד מבני הבית לא מוכן לאכול – הינה מתכון נחמד וקל:

אפרסק בתנור

החומרים:

6 אפרסקים חצויים לשנים ללא גלעין
15 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות מיץ לימון
1.5 כפות דבש
כפית תמצית וניל
3 כפיות יוגורט דל שומן


אופן ההכנה:


מחממים תנור ל 200 מעלות
על תבנית אפיה מניחים ניר אלומיניום או נייר אפייה
מפזרים חמאה, לימון, דבש ווניל באופן אחיד פחות או יותר
מניחים את חצאי האפרסק עם החלק החתוך כלפי מטה
מכניסים לתנור למשך רבע שעה , הופכים ומחזירים לחמש שש דקות נוספות
מגישים על צלחת שני חצאים עם חצי כפית יוגורט כקישוט על כל חצי
אם מגישים על צלחת מרכזית אפשר לקשט בפרחי כובע נזיר או עלי היביסקוס
בתיאבון!